Sabtu, Disember 4

JoM TeNGoK CeRiTeR KoReA....

kebosanan yg melampau...


itulah yg berlaku kat aku bila exam da habis..
xtau nak wat ape..so tido & tngok muvi je keje aku..hak3
tapi yg beznya keje aku tengok muvi korea jew..
ntah la, sejak aku masuk sini..aku jadi minat giler kat citer korea ni..
aku ingat aku sorg jew...tapi roomate aku pun kaki drama korea gak..
kawan2 aku yg lain pun layan gak..
kolam dan kamil terutamanya...huhu
so, jgn ingat askar x layan drama korea tau..hak3

(roomate) kamil, aku, zaidi & kolam..

ingatkan aku sowg je yg layan citer korea ni..
tapi diowg pun minat gak..hak3
tapi aku da tngok citer korea ni stat tahun asas lagi..
ada la housemate aku gak yang mmpengaruhi aku...
stat dari tu, aku mula la jadi kaki drama korea...
sape yg ada je aku g copy..
rela g cari dari umah ke umah tu..
antara citer drama korea yg aku da tngok:

  • FULL HOUSE
  • MY GIRL
  • AUTUMM IN MY HEART
  • BOYS OVER FLOWER
  • YOU'RE BEAUTIFUL
  • WITCH YOO HEE
  • MY LOVE PATTZI
  • SASSY GIRL CHUNG HYANG
sumenye bez2 dowh...
bahkan ada yg aku tngok balik smpai 2-3 kali..
rasanya ada lg,tp xingat tajuk da...
so, sape ade cite yg bez2 selain cite ni..
bleh la rekemen kat aku..huhu

tngok citer ni bukan saje2 tngok jew...
tapi bnyak pengajaran gak yg terkandung dalam citer tersebut..
ada tntang percintaan, persahabatan dan yg paling bez 
tentang kekeluargaan...
lawak skit2 tu biasa la....

So, sape2 yg boring xde keje n xtau nak wat ape
tngok la drama korea..haha










Khamis, Disember 2

KeNa BuaT TaG PuLaK....huhu

KENA WAT TAG LA PULAK..
HANIS YG MINTAK BUAT KENA LA BUAT..HUHU

 @me@

Starting time : 10.00 pm


Name :nain
Full name : muhamad zulkarnain b muhamed
Sibling(s):4, anak ke empat, satu2nya llaki


eye colour : hitam..
Shoe size :6...kecik kan.....:)
Hair : hitam la...melayu kowt..huhu
Height : 162 cm...pendek lg kew??
What are you wearing right now : shortpant n shirt...
Where do you live : tanah merah, kelantan...:)
Favourite number : bnyak sgt nombor..11 kowt...:)

Favourite drink :jus oren...
Favourite month : november(bulan lahir)...
Favourite breakfast : ape2 je..a...


-Have you ever-



Broken a bone : tak pernah...broken heart penah la..lalalaalala

Been in a police car : haha.memang tak pernah la.aku budak baik=)

Fallen for a girl in a short period of time : penah gak, biasa la, lelaki...

Swam in the ocean : kt tepi pantai penah la..huhu:)
Fallen asleep in school :selalu kowt....smpai terbawak ke u..
Broken someone's heart :pernah..da xsuka,xkan nak berpura-pura lg kot..huhu
Cried when someone died :yup...org xde prasaan je xnangis...
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes...

Been cheated on : yup..



-What-



Your room look like :standard cm org bujang le...tp ni blik bujang plng kemas...:)

What is right beside you :my roomate...

What is the last thing you ate :nasi putih telur masin dan ikan goreng..


-Ever Had-



Chicken pox :pernah...tp ms kecik2...

Sore throat :mst le penah...menjerit kuat sngt time naik roller coaster

Stitches : xde kot...x igt la...mgkn kecik2 ad kot...sbb nakal skit time kecik...

.



-Do You-



Believe in love at first sight : haha...x...

Like picnics? : opkos la...

-Who-


Who did you last yell at? : aku kuat menjerit kat sape2 jew..haha

Who was the last person you danced with? : hahaha...danced sorg2 jew..

Who last made you smile? : my friends

-Final Questions-



What are you listening to right now? : lagu blog hanis..huhu

What did you do today?  sleeping,eating, chatting

Are you the oldest? : nope...ak ad 3 org kakak atas ak lg...

Indoors or outdoors? : prefer indoor..huk3



-Last person who-



You talked to on the phone ? : my father...

Made you cry? : when i remember the past..

You went to the mall with ? :mall???haisshh..sume dgn membe la...

Who cheered you up ? :my besfren...



-Have you-



Been to Mexico ? : -x pernah.

Been to USA ? : -lagi tah pernah



-Random-




What time is it now? : 10.15 pm


p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!"tag 4 org jew...

Rabu, Disember 1

aWaRd JuGaK....

kali ni saya nak bagi award pulak...
coz ada kawan saya ni rekemenkan saya buat award..
so, sya pun buat la tpi dngan cara saya tersendiri...

first award ni saya nak bagi kat
owg yg selalu snggah n pling bnyak komen kat blog sya
malahan dia turut ada kisah kami yg tersendiri dalam blognya....
orgnya adalah  click sini
juz for you...

dia jugak owg first bgi saya award...tq

utk yg lain pun ada award jugak...
sebab sudi singgah kat blog sya
wlaupun sya jarang update..huhu



blog korg sume mmg bez...
ada yg sedey, ada yg menarik dan ada yg lawak....
itulah cara kita sume ekspresikan diri kita..
sya xkan mnyesal jdi follower kamu
and hope you t0o...

jngan lupa catitkan kedatangan ek..tq


Sabtu, November 27

"i wish i could see you in my dream again"



perkara yang sudah lama aku tak alami..
pulang dari kelas semalam, lepas letih baca buku
aku amik keputusan untk berehat...
dok guling-guling atas katil akhirnya aku terlelap...


bagaikan realiti.....tapi sebenarnya aku berada di alam mimpi.,
setelah sekian lama, akhirnya dalam mimpiku..aku bertemu dgan ibuku..
perkara yg mmg aku impikan sejak sekian lama...
dalam mimpiku, aku bahagia sgt bersama dgan ibuku
dan waktu itu aku bgaikan mnggunakan masa
dgan sebaik-baiknya untk bersamanya..







aku masih tidak mengerti apa sebenarnya yg tuhan mahu jelaskan padaku
tapi padaku, itu satu-satunya peluang yg aku ada untuk kami bersama
setelah sekian lama dia pergi meninggalkanku...
bila aku sedar dari mimpiku, tanpa aku sedari
brjujuran airmata membasahi pipiku...


tiap-tiap hari sebelum aku tidur, aku selalu berdoa
agar Allah temukan aku dgan ibuku dlam mimpiku
kerana melalui mimpi sahajalah ak dpat bertemu dngan beliau..
aku bersyukur sgt2 sebab dpat tngok dan berckap
dgan ibuku walaupun dalam mimpiku


kadang-kadang aku jelous sgt2
bila tngok rkan-rkanku bermesra dgn ibu mereka,
menyium tngan ibu mereka,
menelefon bertanya kabar dan bergelak ketawa
bersama ibu mereka...
hanya Allah yg tahu perasaan aku waktu itu
bahawa betapa aku juga mendambakan keadaan sebegitu..


mmg mudah untuk kita sendiri menyatakan mahupun menasihati
supaya sabar..tabah...dan tenang
tapi bagi insan yg pernah mengalami kehilangan insan tersyang
mreka akan merasa ap yg aku rasai..
sudah menjadi naluri seorang anak
yang mendambakan kasih syg seorg ibu..
aku mohon sgt2 agar dalam mimpiku
tuhan akan temukan ak dgan ibuku lagi..


Aku selalu teringatkan Ibu
Bila sedih, aku mesti nak telefon ibu
Bila aku sakit, orang paling risau adalah ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk tanya juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu ibu
Bila aku buat salah, yang paling risau ibu
Yang aku nak sgt peluk dan cium hari ni..  ibu
Yang aku nak selalu masak makanan kegemaranku. . ibu
aku nak sgt dgar leteran ibu..



benarlah apa yang aku diberitahu bahawa
bila kita dah kehilangan seseorg barulah kita rasa 
nak putar balik masa
dan menghargai sepenuhya masa utk bersamanya..
itulah yg aku rasa skrg..


ibu..aku tersangat-sgat rindukanmu, .
aku dambakan kasih syangmu..
aku teringinkan belaian darimu..
tapi aku tahu bahawa Tuhan amat mnyayangimu
dan memilih jalan terbaik untuk membawamu ke sisiNya..








"i wish i could see you in my dream again"



Isnin, November 22

KeMBaLi BeRaKSi... :)


Erm, da lama jugak dah x update blog aku ni..
dah dkat dua mingu dah rasanye..
bkan xnak update, tp rasa malas disebabkan masa pun xcukup..
nak menulis ni amik masa gak.. :)
ni pun ak wat sebab ada yg tnya bila la aku nak update blog..





zwani.com myspace graphic comments


sepanjang dua minggu ak xupdate blog,
bermcam peristiwa berlaku dalam hidup aku..
antaranya final exam yg betul2 mmbuatkan aku sgt cuak..
tmbah2 pulak frust giler bila carry mark sume rendah2..
apa nak jadi la sem ni...

bila fikir2, mnyesal la plak bnyak main-main sebelum ni..
dan perasaan itulah yg selalu menyelubungi
tiap-tiap hujung semester....
bila time tengah-tengah sem xde pulak ada rasa mcam tu..
huhu...

sekarang ni, tinggal tiga paper jew lg..
NETWORK, OPERATING SYSTEM & ARTIFICIAL INTELLIGENCE..
sume subjek 3 kredit..
and sume susah dowh...aduih..
masa mcam xcukup jew nak cover,
dugaan betul la..huhu

alhamdulillah, aku bersyukur sgt2 sebab 
bila waktu aku tension, lemah dan frust..
ada kwan2 yg prihatin yg selalu bagi aku kata-kata semangat..
itu yg membuatkan ak kembali bersemangat..
thanks you to all....

Insyallah, aku akan cuba melakukan yg terbaik
demi msa depan aku, dan keluarga ku..
kerana aku satu-satunya harapan mereka...

zwani.com myspace graphic comments

Ahad, November 7

TeRiMa KaSiH.......

TERIMA KASIH....
hanya ungkapan ni yg dapat aku lafazkan
kepada rakan-rakan yg betul-betul mengambil berat akan daku
aku rasa akulah insan yg paling bertuah kat dunia ni..
sebab aku dikelilingi dengan sahabat-sahabat yang
sentiasa mengharapkan keceriaan dan kegembiraan aku
tak dapat aku gambarkan kesyukuran aku..
di mana sahaja aku berada pasti ada kawan-kawan yg menemani..
sama ada yg selalu berada dngan aku
mahupun yg berjauhan dgan aku...
yg penting, mereka selalu ingat aku..


aku bersyukur kepada Allah
kerana di mana sahaja aku berada
pasti ada yang selalu bersama
saat aku sedih, saat aku suka
juga saat mereka juga dalam suka dan duka
jauh atau dekat
yg penting mereka selalu dengan kita


aku bukanlah seorg sahabat yg baik
sepertimana sahabat-sahabatku
sebab kadang-kadang dalam pertuturan aku
percakapan aku dan gurauan aku
aku selalu mnyakiti hati mereka
melukai mereka, dan mengecilkan hati mereka


bila aku inginkan hati aku gembira
kadang-kadang aku terlupa ada yang kecewa
ada yang terluka dan ada yang terasa
namun mereka sungguh mulia
kerana hanya diamkan sahaja
tahan sahaja dan buat-buat suka
semata-mata ingin lihat aku gembira
kadang-kadang susah kan untuk
memahami sesama kita


sahabat, apa yg aku pinta
andai kita ingin bersahabat
janganlah disebabkan kelebihan yg aku ada
kerana mungkin bila aku melakukan satu kesalahan
kau akan menjauhiku...
andai kita ingin bersahabat
jnganlah disebabkan sifat ceria yg aku ada
kerana mungkin bila aku bermasam durja
kau akan berpaling muka...


andai kita ingin jadi sahabat
janganlah disebabkan kesenangan yg aku ada
kerana mungkin di saat aku mendapat kesusahan
kau pergi meninggalkan aku kes0rangan...
andai kita ingin jadi sahabat
jnganlah disebabkan kejujuran yg aku ada
kerana mungkin bila aku melakukan penipuan
sedangkan penipuan aku adalah untk melindungimu
kau akan hilang sepenuh kepercayaan terhadapku...
hingga aku ditinggalkan jauh di belakang dan
waktu itu kau sudah tidak mahu menoleh lagi..


seringkali 'cinta' buat kita sakit hati...
'kekasih' buat kita lupa diri...
'kegagalan' buat kita patah hati...
tapi
'sahabat' buat hidup kita lebih bererti...


bila aku menyepi bukannya bereti aku hilang
bila aku diam bukannya bereti aku lupa
bila kita jauh bukannya bereti kita putus
kerana antara kita terdapat satu ikatan yg
amat bermakna dalam hidupku iaitu..
'PERSAHABATAN'...


selain keluarga, tiada apa yg memberi makna dalam hidup aku
melainkan sahabatku..dan jnganlah kamu menjauhi aku di saat aku
amat-amat memerlukanmu... TERIMA KASIH..