Sabtu, November 27

"i wish i could see you in my dream again"



perkara yang sudah lama aku tak alami..
pulang dari kelas semalam, lepas letih baca buku
aku amik keputusan untk berehat...
dok guling-guling atas katil akhirnya aku terlelap...


bagaikan realiti.....tapi sebenarnya aku berada di alam mimpi.,
setelah sekian lama, akhirnya dalam mimpiku..aku bertemu dgan ibuku..
perkara yg mmg aku impikan sejak sekian lama...
dalam mimpiku, aku bahagia sgt bersama dgan ibuku
dan waktu itu aku bgaikan mnggunakan masa
dgan sebaik-baiknya untk bersamanya..







aku masih tidak mengerti apa sebenarnya yg tuhan mahu jelaskan padaku
tapi padaku, itu satu-satunya peluang yg aku ada untuk kami bersama
setelah sekian lama dia pergi meninggalkanku...
bila aku sedar dari mimpiku, tanpa aku sedari
brjujuran airmata membasahi pipiku...


tiap-tiap hari sebelum aku tidur, aku selalu berdoa
agar Allah temukan aku dgan ibuku dlam mimpiku
kerana melalui mimpi sahajalah ak dpat bertemu dngan beliau..
aku bersyukur sgt2 sebab dpat tngok dan berckap
dgan ibuku walaupun dalam mimpiku


kadang-kadang aku jelous sgt2
bila tngok rkan-rkanku bermesra dgn ibu mereka,
menyium tngan ibu mereka,
menelefon bertanya kabar dan bergelak ketawa
bersama ibu mereka...
hanya Allah yg tahu perasaan aku waktu itu
bahawa betapa aku juga mendambakan keadaan sebegitu..


mmg mudah untuk kita sendiri menyatakan mahupun menasihati
supaya sabar..tabah...dan tenang
tapi bagi insan yg pernah mengalami kehilangan insan tersyang
mreka akan merasa ap yg aku rasai..
sudah menjadi naluri seorang anak
yang mendambakan kasih syg seorg ibu..
aku mohon sgt2 agar dalam mimpiku
tuhan akan temukan ak dgan ibuku lagi..


Aku selalu teringatkan Ibu
Bila sedih, aku mesti nak telefon ibu
Bila aku sakit, orang paling risau adalah ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk tanya juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu ibu
Bila aku buat salah, yang paling risau ibu
Yang aku nak sgt peluk dan cium hari ni..  ibu
Yang aku nak selalu masak makanan kegemaranku. . ibu
aku nak sgt dgar leteran ibu..



benarlah apa yang aku diberitahu bahawa
bila kita dah kehilangan seseorg barulah kita rasa 
nak putar balik masa
dan menghargai sepenuhya masa utk bersamanya..
itulah yg aku rasa skrg..


ibu..aku tersangat-sgat rindukanmu, .
aku dambakan kasih syangmu..
aku teringinkan belaian darimu..
tapi aku tahu bahawa Tuhan amat mnyayangimu
dan memilih jalan terbaik untuk membawamu ke sisiNya..








"i wish i could see you in my dream again"



Isnin, November 22

KeMBaLi BeRaKSi... :)


Erm, da lama jugak dah x update blog aku ni..
dah dkat dua mingu dah rasanye..
bkan xnak update, tp rasa malas disebabkan masa pun xcukup..
nak menulis ni amik masa gak.. :)
ni pun ak wat sebab ada yg tnya bila la aku nak update blog..





zwani.com myspace graphic comments


sepanjang dua minggu ak xupdate blog,
bermcam peristiwa berlaku dalam hidup aku..
antaranya final exam yg betul2 mmbuatkan aku sgt cuak..
tmbah2 pulak frust giler bila carry mark sume rendah2..
apa nak jadi la sem ni...

bila fikir2, mnyesal la plak bnyak main-main sebelum ni..
dan perasaan itulah yg selalu menyelubungi
tiap-tiap hujung semester....
bila time tengah-tengah sem xde pulak ada rasa mcam tu..
huhu...

sekarang ni, tinggal tiga paper jew lg..
NETWORK, OPERATING SYSTEM & ARTIFICIAL INTELLIGENCE..
sume subjek 3 kredit..
and sume susah dowh...aduih..
masa mcam xcukup jew nak cover,
dugaan betul la..huhu

alhamdulillah, aku bersyukur sgt2 sebab 
bila waktu aku tension, lemah dan frust..
ada kwan2 yg prihatin yg selalu bagi aku kata-kata semangat..
itu yg membuatkan ak kembali bersemangat..
thanks you to all....

Insyallah, aku akan cuba melakukan yg terbaik
demi msa depan aku, dan keluarga ku..
kerana aku satu-satunya harapan mereka...

zwani.com myspace graphic comments