Sabtu, Disember 4

JoM TeNGoK CeRiTeR KoReA....

kebosanan yg melampau...


itulah yg berlaku kat aku bila exam da habis..
xtau nak wat ape..so tido & tngok muvi je keje aku..hak3
tapi yg beznya keje aku tengok muvi korea jew..
ntah la, sejak aku masuk sini..aku jadi minat giler kat citer korea ni..
aku ingat aku sorg jew...tapi roomate aku pun kaki drama korea gak..
kawan2 aku yg lain pun layan gak..
kolam dan kamil terutamanya...huhu
so, jgn ingat askar x layan drama korea tau..hak3

(roomate) kamil, aku, zaidi & kolam..

ingatkan aku sowg je yg layan citer korea ni..
tapi diowg pun minat gak..hak3
tapi aku da tngok citer korea ni stat tahun asas lagi..
ada la housemate aku gak yang mmpengaruhi aku...
stat dari tu, aku mula la jadi kaki drama korea...
sape yg ada je aku g copy..
rela g cari dari umah ke umah tu..
antara citer drama korea yg aku da tngok:

  • FULL HOUSE
  • MY GIRL
  • AUTUMM IN MY HEART
  • BOYS OVER FLOWER
  • YOU'RE BEAUTIFUL
  • WITCH YOO HEE
  • MY LOVE PATTZI
  • SASSY GIRL CHUNG HYANG
sumenye bez2 dowh...
bahkan ada yg aku tngok balik smpai 2-3 kali..
rasanya ada lg,tp xingat tajuk da...
so, sape ade cite yg bez2 selain cite ni..
bleh la rekemen kat aku..huhu

tngok citer ni bukan saje2 tngok jew...
tapi bnyak pengajaran gak yg terkandung dalam citer tersebut..
ada tntang percintaan, persahabatan dan yg paling bez 
tentang kekeluargaan...
lawak skit2 tu biasa la....

So, sape2 yg boring xde keje n xtau nak wat ape
tngok la drama korea..haha










Khamis, Disember 2

KeNa BuaT TaG PuLaK....huhu

KENA WAT TAG LA PULAK..
HANIS YG MINTAK BUAT KENA LA BUAT..HUHU

 @me@

Starting time : 10.00 pm


Name :nain
Full name : muhamad zulkarnain b muhamed
Sibling(s):4, anak ke empat, satu2nya llaki


eye colour : hitam..
Shoe size :6...kecik kan.....:)
Hair : hitam la...melayu kowt..huhu
Height : 162 cm...pendek lg kew??
What are you wearing right now : shortpant n shirt...
Where do you live : tanah merah, kelantan...:)
Favourite number : bnyak sgt nombor..11 kowt...:)

Favourite drink :jus oren...
Favourite month : november(bulan lahir)...
Favourite breakfast : ape2 je..a...


-Have you ever-



Broken a bone : tak pernah...broken heart penah la..lalalaalala

Been in a police car : haha.memang tak pernah la.aku budak baik=)

Fallen for a girl in a short period of time : penah gak, biasa la, lelaki...

Swam in the ocean : kt tepi pantai penah la..huhu:)
Fallen asleep in school :selalu kowt....smpai terbawak ke u..
Broken someone's heart :pernah..da xsuka,xkan nak berpura-pura lg kot..huhu
Cried when someone died :yup...org xde prasaan je xnangis...
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes...

Been cheated on : yup..



-What-



Your room look like :standard cm org bujang le...tp ni blik bujang plng kemas...:)

What is right beside you :my roomate...

What is the last thing you ate :nasi putih telur masin dan ikan goreng..


-Ever Had-



Chicken pox :pernah...tp ms kecik2...

Sore throat :mst le penah...menjerit kuat sngt time naik roller coaster

Stitches : xde kot...x igt la...mgkn kecik2 ad kot...sbb nakal skit time kecik...

.



-Do You-



Believe in love at first sight : haha...x...

Like picnics? : opkos la...

-Who-


Who did you last yell at? : aku kuat menjerit kat sape2 jew..haha

Who was the last person you danced with? : hahaha...danced sorg2 jew..

Who last made you smile? : my friends

-Final Questions-



What are you listening to right now? : lagu blog hanis..huhu

What did you do today?  sleeping,eating, chatting

Are you the oldest? : nope...ak ad 3 org kakak atas ak lg...

Indoors or outdoors? : prefer indoor..huk3



-Last person who-



You talked to on the phone ? : my father...

Made you cry? : when i remember the past..

You went to the mall with ? :mall???haisshh..sume dgn membe la...

Who cheered you up ? :my besfren...



-Have you-



Been to Mexico ? : -x pernah.

Been to USA ? : -lagi tah pernah



-Random-




What time is it now? : 10.15 pm


p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!"tag 4 org jew...

Rabu, Disember 1

aWaRd JuGaK....

kali ni saya nak bagi award pulak...
coz ada kawan saya ni rekemenkan saya buat award..
so, sya pun buat la tpi dngan cara saya tersendiri...

first award ni saya nak bagi kat
owg yg selalu snggah n pling bnyak komen kat blog sya
malahan dia turut ada kisah kami yg tersendiri dalam blognya....
orgnya adalah  click sini
juz for you...

dia jugak owg first bgi saya award...tq

utk yg lain pun ada award jugak...
sebab sudi singgah kat blog sya
wlaupun sya jarang update..huhu



blog korg sume mmg bez...
ada yg sedey, ada yg menarik dan ada yg lawak....
itulah cara kita sume ekspresikan diri kita..
sya xkan mnyesal jdi follower kamu
and hope you t0o...

jngan lupa catitkan kedatangan ek..tq