Rabu, Mei 2

Sakit Berpakej...


Masuk harini da 10 hari aku da sengsara sbb sakit mata.., rasanya last aku dpat skit mata ni 2 tahun yg lpas..tu pun sbb allergic ‘eye mo’…  tambahan plak, bkan stakat skit mata, tp ditambah dgn demam, batuk, selesema dan ruam satu badan smpai xleh tidur malam..kondisi ni budak blik aku je yg tahu…tp tujuan aku tulis ni bukanlah sbb nak cerita tntg  sakit mata, tp aku nak ucapkan terima kasih pd kawan2 yg bnyak tlong aku..roomate aku dan xlupa juga yg bagi nasihat dan dorongan spaya bersabar atas ujian Allah ini.. ak x juga akan lupa kata-kata salah seorg sahabat aku ni..antara kata-kata beliau “apbila kite sentiasa mengingati dosa,  Allah sedang buang satu per satu titik hitam dalam hati kita..Allah kan Maha Pengampun… dan mengajar aku supaya mngamalkan doa ni ‘"Ya Allah andai semua ini ujian untukku, moga teguhkan imanku, jika semua ini adalah balasan untukku, ampuni lah aku..dan terima aku sebgai hambaMu”… apa shja yg berlaku adalah ujian oleh Nya… sabar adalah penawarnya.. Insyallah  ..



Thanks a lot…  smoga kita semua sentiasa dipelihara olehNya dan diberi kesihatan yang baik utk meneruskan hari2 yg bkal mndtg…. Insyallah..
·